چند درصد واحدهای روستایی کشور مقاوم‌سازی شده‌اند؟

معاون بازسازی ‌و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور از مقاوم‌سازی۵۵ درصد واحدهای روستایی کشور خبر داد.

مجید جودی، معاون بازسازی ‌و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با اشاره به افزایش تسهیلات مقاوم‌سازی اظهار کرد: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در پایان سال 1402 مقاوم سازی شد.

وی در این راستا تصریح کرد: براین اساسا و طبق برنامه باید تا ۱۰ سال آینده به جایی برسیم که به ندرت واحدی پیدا کنیم که در زلزله هفت ریشتری آسیب‌پذیر باشد.

جودی با تاکید بر اینکه تاب‌آوری کالبدی هدف اصلی بنیاد مسکن است، اظهار کرد: پیشگیری از حوادث با مقاوم سازی واحدهای مسکونی در مناطق روستایی اتفاق افتاده است و طی ۱۰ سال آینده به نقطه مطلوبی خواهیم رسید.

وی افزود: در مدیریت بحران و در بحث بازسازی دو نگرش متفاوت در دنیا وجود دارد، یک نگرش این که منطقه آسیب دیده در سریع‌ترین زمان ممکن به وضعیت قبل از حادثه برگردد که ضوابط توسعه‌ای را لحاظ نمی‌کند و نگرش دوم نگاه‌های توسعه‌ای را در بر می‌گیرد.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: پس از سال ۶۹ این نتیجه حاصل شد که می‌توان در قالب پتانسیل‌های ملی و منطقه‌ای نگاهی هم به توسعه منطقه آسیب دیده داشت.

وی با بیان اینکه زلزله زندگی مردم را با تلاطم مواجه می‌کند، ادامه داد: از این رو نمی‌توان به آن نگاه تک بعدی و کالبدی داشت و از سوی دیگر نیز علاوه بر نوسازی خانه‌ها، مناطق آسیب‌دیده باید از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، روانی و سایر موارد بازتوانی شود.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: با توجه به این موضوع که کشور ما حادثه‌خیز است و اکثر بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله، طوفان و رانش زمین را دارد، زلزله یکی از بزرگترین تهدیدها به شمار می‌رود و سابقه تاریخی کشور نشان می‌دهد که هر ۱۲یا ۱۳سال با زلزله بالای هفت ریشتر و مخرب در ایران مواجه بودیم.

جودی همچنین افزود: از سال ۶۹ دارای برنامه مدون بازسازی شدیم که شاکله اصلی و مدل بازسازی برنامه کنونی مطابق با این برنامه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *