چه تسهیلاتی برای نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده درنظر گرفته شده است؟

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درباره تسهیلاتی که بمنظور نوسازی بافت‌های فرسوده ارائه می‌شود، گفت: برای نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده، تمام تسهیلات حمایت های نهضت ملی مسکن مندرج در قانون جهش تولید مسکن مانند وام مسکن ارزانتر و وام اسکان موقت در نظر گرفته شده است.

محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگویی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه مشارکت با مالکان در بافت‌های فرسوده اظهار کرد: از جمله مشکلات اصلی این است که زمین‌های موجود در بافت‌های فرسوده معمولاً متعلق به مردم است و از این رو بمنظور جلب مشارکت آنها با سرمایه‌گذاران خصوصی، باید با مالکان توافق کرد.

وی در این راستا افزود: برخی مالکان تمایلی به مشارکت ندارند و این موضوع سبب بروز مشکلاتی در فرآیند نوسازی می‌شود و به همین دلیل، برای حل این مشکل، طرح‌هایی ارائه شده که حتی در صورتی که زمین‌ها خارج از بافت فرسوده باشند، اگر پروژه‌ای برای نوسازی یا تأمین خدمات به بافت فرسوده مرتبط باشد، امتیازات مشابه به آن تعلق می‌گیرد.

آئینی ادامه داد: از سوی دیگر برای جذب سرمایه‌گذاران و سازندگان خصوصی، تسهیلات بسیاری در نظر گرفته شده است که این تسهیلات شامل تخفیف 50 تا 100 درصدی در هزینه دریافت پروانه، وام کم بهره، تخفیف در نظام مهندسی و امکان دریافت طبقات اضافی یا طبقات تشویقی یا تغییر کاربری‎های ارزش افزا و تسهیلاتی در بخش تامین پارکینگ برای پروژه‌های نوسازی است.

وی گفت: علاوه بر این، در صورتی که پروژه‌های مسکونی معوض در نزدیکی بافت‌های فرسوده انجام شوند، امکان دریافت امتیازاتی چون طبقات اضافی وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: تاکنون برخی از انبوه‌سازان از این طرح‌ها استقبال کرده‌اند، ما اطلاع‌رسانی عمومی هنوز به طور کامل انجام نشده است

وی همچنین گفت: برای نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده، تمام تسهیلات حمایت های نهضت ملی مسکن مندرج در قانون جهش تولید مسکن مانند وام مسکن ارزانتر و وام اسکان موقت در نظر گرفته شده است.

آئینی افزود: همچنین، برای برخی از پروژه‌ها، تخفیفاتی در نظام مهندسی و شهرداری ارائه می‌شود. به علاوه، در مواردی ممکن است هزینه‌های پروانه و هزینه‌های مربوط به نظام مهندسی کاهش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *