بیشترین نرخ فرونشست کشور مربوط به کدام استان است؟

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه پدیده فرونشست در کشور ما به دلیل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است، ظهار کرد: از این رو بیشترین نرخ فرونشست کشور مربوط به استان اصفهان است.

محمد مهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه تدوین آیین نامه فرونشست زمین در همکاری با سازمان ملی زمین و مسکن در مراحل نهایی قرار دارد اظهار کرد: پدیده فرونشست در کشور ما به دلیل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است و از این رو و در این شرایط که نمی توانیم ساخت و ساز را تعطیل کنیم، باید ضوابطی طراحی شود تا براین اساس بتوانیم با وجود متراکم شدن زمین، زمینه را برای ساخت و سازهای مقاوم فراهم کنیم.

وی ادامه داد: بیشترین نرخ فرونشست کشور مربوط به استان اصفهان است و از این رو در خصوص اصفهان کار مطالعاتی خوبی توسط مرکز تحقیقات انجام شده و تمامی مراکز خطر در اصفهان احصا شد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: در پی این امر اقدام اجرایی مناسبی نیز تدوین و وظیفه تمامی دستگاه ها تعیین شد، اما متاسفانه پس از گذشت دو سال تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی که برای آن نیاز بوده توسط سازمان برنامه و بودجه تامین نشده است.

وی ادامه داد: بمنظور اجرای ضوابط کاهش مخاطرات فرونشست در استان اصفهان باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و بودجه موردنیاز نیز باید از سوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران کشور تخصیص یابد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه به موضوع شناسایی حریم گسل‌ها و انجام مطالعات آنها نیز اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات حریم گسل ها با اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است.

حیدری به ارزیابی ساختمان‌های ناایمن پایتخت نیز اشاره ای داشت و گفت: ارزیابی ساختمان‌های ناایمن در تهران به تعداد ۵ هزار ساختمان تکمیل و تحویل شده است.

وی تصریح کرد: براین اساس ۱۱ هزار ساختمان دیگر نیز در برنامه است تا به مرکز واگذار شود تا کارهای ارزیابی آنها در برنامه قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *