بانکهای کشور چقدر زمین دارند؟
یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به آمار رسمی سایت کودال منتهی به سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: در داخل ایران حدود ۳۷ میلیون متر مربع دارایی زمین و ملک آپارتمانهای بانکها است.
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن در گفتگویی با بیان اینکه در حالحاضر نظام بانکی کشور با ناترازی بسیار بالایی مواجه است، اظهار کرد: بر این اساس نسبت به اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن امتناع میکنند.
وی گفت: اگر در بازار مسکن به درستی سیاستگذاری شود، بیشک افزایش قیمت سکه، دلار و طلا تأثیری در این بازار بهجا نخواهد گذاشت و از سوی دیگر عدم اجرای برنامه دقیق و سیاستهای قابل اجرا در بازار مسکن سبب تشدید بحران و التهابها در این بازار خواهد شد و از سوی دیگر با انباشت انتظار برای خرید ملک موجب تداوم رشد قیمت مسکن میشود.
غیبی با بیان اینکه دولت باید هرچه سریعتر برنامههای مسکنی خود را تدوین کند، تا بتواند قدرت کنترل کردن بازار مسکن را در دست بگیرد، تصریح کرد: همان طور که مشخص است بازار مسکن تأثیر بسیار بالای ریالی دارد و حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد از اقتصاد ملی کشور را صنعت ساختمان و بازار ملک و املاک تشکیل میدهد.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه بانکها بنگاهداری میکنند، ادامه داد: طی یک دهه اخیر بانکها به سپرده مشتریان خود تا متوسط ۳۰ درصد سود بانکی دادند و با سپردهها حجم زیادی ملک و املاک خریداری کردند، این روند نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، به عبارت دیگر سیاست گران شدن ملک در پی خرید مسکن توسط بانکها در کشور شکل گرفت.
وی همچنین ادامه داد: طبق آمار رسمی سایت کودال منتهی به سال ۱۳۹۹، در داخل ایران حدود ۳۷ میلیون متر مربع دارایی زمین و ملک آپارتمانهای بانکها است، در انتهای سال ۱۳۹۳ بر اساس ماده ۶۷ قانون رفع موانع ارتقای نظام مالی، بانکها مقرر شدند تا در سه سال و طی هر سال ۳۳ درصد داراییهای خود را از جمله ملک، زمین و مازاد را واگذار کنند، که در زمینه هیچ اتفاقی رخ نداد.
غیبی گفت: علاوه بر ناترازی که در حال حاضر در بازار مسکن حکمفرماست، یک ناترازی دیگر در عملکرد بانکها بهویژه بانک مرکزی وجود دارد که اخیراً رئیس بانک مرکزی هم در راستای تسهیلات مسکن اعلام کرد که اگر تسهیلات بخش مسکن را پرداخت کنیم، تورمزا خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید